LET'S JUST PUT ON SHORTS AND BIKINI, AND PRETEND IT'S SUMMER

Bestis og jeg var ute og lekte at det var sommer for to uker siden. Dagen etter ble det faktisk sommer, men nå er den borte. Av og på, av og på. For noe drit. Er sommeren av eller på hos deg? Hva synes du om bildene?

AS SIMPLE AS IT CAN GET.

Under den laaaaange bloggpausen min(grunn: hadde ikke blogglyst), fikk jeg et spørsmål om jeg kunne dele en enkel, men god oppskrift på smørkrem og noen muffins. Beklager at du har måttet vente så lenge, men her kommer det iallefall.

NB!NB!
Det er noen ting man burde være litt obs på når man baker cupcakes, eller noen ting man burde gjøre for å få best mulig resultat.
-Sikt mel og melis, helst flere ganger, slik unngår man klumper i deigen og kremen. Man bør derfor også ta en 30-50 g mer mel/melis, i og med at en del av det vil havne uten for bollen når du sikter det.
- Når det gjelder og få den perfekte konsistensen på smørkrem, og forsåvidt andre kremer også, så er det smøret som bestemmer. Er smøret veldig mykt, altså om det har stått ute en stund, blir ofte kremen for rennende, men om det kommer rett ut av kjøleskapet kan det være vanskelig å mikse det. Jeg har prøvd meg litt frem og tilbake, og har funnet ut at om jeg tar smøret ut ca. en halvtime før jeg skal bruke det, eller høvler det med ostehøvel med en gang det er kommet ut av kjøleskapet, blir det bra konsistens på kremen. Men her må det til litt prøving og feiling.
-Ikke bruk varmluftsovn, men bruk den som har to streker, men uten viften i mellom, om dere skjønner? Vet ikke helt hva det kalles, haha.

Vanilje-muffins (12 stk)

Du trenger:
3 eggehviter
1,2 dl fløte
2 ss. vanilje extract(kan brukes vaniljesukker også)
225 g sukker
180 g mel
20 g maizena
2 ts. bakepulver
1/8 ts. salt
80 g smør

Slik gjør du:
Bland sammen mel, maizena, salt og bakepulver. Hell det i mikseren sammen med sukker. Sett igang mikseren. I en annen bolle blandes eggehviter, fløte og vanilje extract. Hell det i mikseren mens den mikser. Miks dette godt sammen noen minutter. Tilsett mykt romstemperert smør i røra. Miks dette videre 1 minutt. Så er den ferdig til å fylles i muffins former.

Oppskriften over er en såkalt grunnoppskrift, så her kan du blande inn det du måtte ønske, kjeks, sjokolade, bær, frisk frukt, vaniljekrem, sjokoladepudding, osv. Eller så kan du bare ha de helt vanlige, det som er så flott med disse er at de smaker veldig godt da også.


Vaniljemuffins, uten vaniljeextracten, men med 5 malte oreo-kjeks i isteden.

Smørkrem

Du trenger:
100g meierismør
100g melis
2 ts vaniljesukker eller annen smakstilsettning(f.eks sitron, kakao)
1/2 dl fløte eller melk

Rør smør og melis hvitt(jeg pleier alltid å sikte melisen, noe som forhindrer for mange klumper), bland så inn vaniljesukkeret og helt til slutt blander du inn fløten/melken Rør godt så ikke kremen ikke skiller seg. Om du ønsker farge bruk konditorfarge/matfarge(jeg bruker matfarger fra Wiltons) og fortsett og miks i mikseren til fargen er slik du ønsker.

 

Lyse muffins

Du trenger:
1 1/2 dl sukker
100 gram smeltet smør eller margarin
2 egg
2 1/2 dl hvetemel
1 teskje bakepulver
1/2 dl fløte eller melk

Slik gjør du:
Ha sukkeret ien bolle,hell over smeltet smør,røres noen min.Tilsett et egg om gangen og pisk kraftig mellom hvert egg. Fyll formene 1/3 fulle. Stekes ved 200 grader, ca 15 min.

 
Dette er vel de enkleste oppskriftene jeg bruker, om du skulle ha noen spørsmål, så er det bare til og spørre!

Har dette innlegget vært til noen hjelp? Pleier du å lage cupcakes?
arkiv


Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
November 2011
Oktober 2011
September 2011
August 2011
Juli 2011

kategorier


blog
buys
d.i.y
fashion
inspiration
makeup&hair
music
my life
my room
outfits
pictures
recepies
trendspot
typography
videos
wants

lenker


imfancy
kammen
livingdoll
maeaa
mollyrustas
ourstylediary
stylezebra
tooyoung2care
wilderthanateenager

Image and video hosting by TinyPic

design av:


idawisth.blogg.no
hits